logotype
logotype
Москва 2014
Международни фестивали

 

 

Международен конкурс "Prince & Princess Universe", международен фестивал "Start Up" - 4-9 януари 2014, Москва, Русия

Лицензиант за България: Арт компания "Нови звезди"

Българска група: Цеца Сълева от Плевен, Стоян Сълев от Плевен, София Стоянова от Самоков

 

ПОБЕДИ ЗА БЪЛГАРИЯ  В МОСКВА

Три български деца защитиха името на България с талантите си

 

Във време на скандали и проблеми за България, когато рядко се вижда нещо добро, три български деца гордо защитиха името на Родината и развяха българското знаме в руската столица. По традиция Новата година за Арт компания „Нови звезди“ и нашите деца започна с международен конкурс в Москва.

Международния конкурс „Prince & Princess of the Universe” и международния фестивал „Start Up” се провеждат ежегодно и участват деца от цял свят на възраст до 16 години.

Българските представители бяха София Стоянова на 10 години от Самоков, Цеца  Сълева на 7 години и Стоян Сълев на 16 години от Плевен.

В първите дни на Новата година децата отлетяха за руската столица заедно със своите майки и ръководителите от „Нови звезди“.

Българчетата се запознаха с деца от Украйна, Казахстан, и др. Най-интересна им беше групата от руската република Якутия, където живеят на температури от -60 градуса.

Програмата  беше изпълнена с различни събития, репетиции и емоции. Имаха интервю с журито, където разказаха за своите родни страни и градове, интереси, и показаха народните си носии. Посетиха новогодишно представление в Кремъл – главната сцена на Русия. Освен това за участниците в конкурса беше организирано посещение на цирково шоу на братя Запашни  в олимпийския стадион „Лужники“.

На руската Коледа на 7 януари всяка делегация се представи. Българската група показа народните обичаи за Коледа и Нова година – на трапеза поставихме донесени от България погача, сол и пипер, мед, кашкавал, луканка. Бяхме подготвили и традиционна сурвачка и сурвакахме за здраве организаторите. За всички имаше баница с късмети, а цялата тържествена зала се изпълни с български народни ритми и деца и ръководители от всички националности тропнаха българско хоро.

В последния ден беше Финалното шоу. В него децата ни се представиха в различни турове. Двете момичета София и Цеца, участващи в международния конкурс „Prince & Princess of the Universe” дефилираха  в кръг с национални носии, с новогодишни костюми, с официални тоалети и в шоу на талантите. Стоян се представи във фестивала “Start Up” с карнавален костюм и костюм в стил „ретро“.

Българската група се отличаваше навсякъде – облечени в специално брандирани униформи и винаги засмяни. Децата ни станаха любимци на останалите участници и на журито. И резултатите не закъсняха! Ето и класирането на нашите деца:

Цеца Сълева - ПОБЕДИТЕЛ в своята възрастова група и носител на титлата "Mini Princess of the Universe" 2014 ! Получава ексклузивна корона и лента, покана за участие и ваучер на стойност 200 долара на международния конкурс в Анталия.

София Стоянова - носител на титлата "Teen Magic Princess" и специална награда "Best National Costume" на целия конкурс.

Стоян Сълев - сребърен медал в направление "Модели" на фестивала "Start Up".

Церемонията по награждаването завърши с гала-концерт на популярни руски изпълнители. А българската група се радваше на успехите и гордо развяваше българския трибагреник!

Благодарим на всички, които помогнаха за подготовката на нашите принцове и принцеси. Цеца Сълева беше облечена с тоалети на плевенската дизайнерка Галя Тонова. Танцът на Цеца беше поставен от Светла Иванова, а танцът на София от Ралица Христова. За танцовите костюми на момичетата помогна Светла Иванова. За националните носии на Цеца и Стоян благодарим на Читалище „П. Р. Славейков“ – гр. Гулянци.

Специална благодарност на Томи Йовчев и читалище "Св. Св. Кирил и Методий" за предоставената база за репетиции и подготовка.

Гордеем се с успехите на нашите деца!  

 

Повече снимки можете да видите във фейсбук албумите ни:
Снимки от целия фестивал;
Снимки от Финалното шоу и награждаването.

 

Москва 2014
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image