logotype
logotype
Нови победи в Рига
Новини

11 декември 2018 г.

Искаме да Ви разкажем как две малки момиченца спечелиха 5 медала от международния фестивал "Рига симфони"2018.

Българската делегация има 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов медал. Знам, че го четете като суха статистика, но тук напрежението и конкуренцията са на макс. Например в групата за номинация световен хит на Кристиана Чуклева от Панагюрище участниците бяха 49. И трима от съдиите и дадоха оценки 9,5. И сме убедени, че не и достигна много малко, за да се добере до златото. А пък Деница-Ивана се раздаде на сцената с нейната рижа Баба Яга. И накрая един от членовете на журито и каза, че е готов да я вземе да играе в мюзикъл.

Да, това бяга нашите малки бойци, които бяха от сутрин до вечер в залата. Разпяваха се, преобличаха се, репетираха и накрая достойно представяха България. Тук сме много малка делегация и от все сърце изказваме благодарност на двете майки, които проявяват истинско геройство - Красина Чуклева и Анна Камбурова.

Децата получиха медали, дипломи и купи със специално изписани имената на всеки участник. Следват още събития тук на Рига симфони и ще Ви разкажем със снимки как още ще защитаваме името на България.

Снимки от победата на децата вижте тук - https://www.facebook.com/pg/NoviZvezdi/photos/?tab=album&album_id=2355012501235604&__tn__=-UC-R