logotype
logotype
Принц и Принцеса на България 2018
Новини

7 юни 2018

Шестият Национален конкурс „Принц и Принцеса на България“ 2018  се организира от Арт компания „Нови звезди“ и се проведе в курортен комплекс „Албена“.

В него  участваха  момичета и момчета на възраст от 4 до 16 години. За поредна година на морския бряг се събраха деца от всички краища на страната ни – Белово, Белене,Божурище, Велико Търново, Дупница, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Самоков,  София и др.

Участниците са победители и носители на специални награди от регионалните издания “Принц и Принцеса на България“ в различни градове. Надсловът, под който преминава всяко събитие от веригата е „Моя страна, моя България“.

Всеки ден беше изпълнен със събития. Четирите дни на Националния фестивал "Принц и Принцеса на България" 2016  се оказаха много кратки за толкова емоции. Комплексът беше станал по-красив, по цветен, по-усмихнат от присъствието на децата.

В първия ден се проведе Вечер на България. Той започна с пищен парад в комплекса. Участниците облечени в народни носии дефилираха, рецитираха български стихотворения и пяха български песни. Целият комплекс наблюдаваше с вълнение красивата патриотична гледка. Много от родителите също бяха облечени в народни носии и се включиха в представянето на своите родни градове. Те изненадаха журито и публиката с погачи,баници и други специалитети  и емоционално разказаха за  своите родни места, забележителности, празници… До късно залата на комплекса кънтеше, а вечерта завърши традиционно с хоро.

Вижте повече информацията в статията тук.

 

Красиви, но и много умни и талантливи деца се събраха на брега на морето. Това го показа и Деня за таланти. Шоуто беше невероятно, а участниците бяха много подготвени. Те пяха и танцуваха, показаха художествени съчетания и актьорско майсторство, а журито и родителите се забавляваха искрено и от сърце аплодираха малките изпълнители. Освен   участниците в конкурса, своите таланти показаха и децата от Звездното Детско Жури – миналогодишни победители.

Какво посещение на море щеше да бъде, ако децата не се срещнат с царя на моретата Нептун. Той излезе от морето заедно със своята Русалка.   А участниците във фестивала бяха подготвили подходящи костюми на морска тематика и дефилираха пред него.

Истинско шоу изнесоха и придружителите на участниците. След малките принцове и принцеси сцената беше превзета от   майки, татковци и баби... Чаровни, усмихнати, щастливи, те се представиха не по-лошо от малките принцове и принцеси. Всички получиха награди и подаръци, а победителите – корони и ленти. Децата се вълнуваха и аплодираха смелостта на своите близки.

Финалната вечер се проведе във впечатляваща зала Вариете-Театър в курортен комплекс „Албена“. Шоуто се състоеше от три дефилета. Началото бе поставено от  впечатляващ народен танц на Даниел Кунов, а след това децата излязоха в общо дефиле  в народни носии от своите региони.

Вторият тур беше посветен на инициативата „Александра – принцесата ангел“. Арт компания „Нови звезди“ осъществява превантивна работа против насилие над деца във всички свои проекти. В рамките на Националния фестивал „Принц и Принцеса на България“  се връчва награда в памет на 8 годишната Александра, Тази година Ева Великова – майката на Александра избра Доника Баракова от Самоков.

В дефилето, посветено на Алекс децата представиха истински спектакъл, като всяка група беше подготвила специална постановка и хореография.

Третото дефиле беше по традиция в официални тоалети и всички се превърнаха в приказно красиви принцеси и принцове.  Вечерта на Финалното шоу завърши с тържествено дефиле за овации, фойерверки и традиционната песен – мото на фестивала – „Моя страна, моя България“.

Децата бяха оценявани от Национално жури от професионалисти и от Звездно Детско Жури съставено от миналогодишни победители.

Фестивалът завърши с Церемония по награждаването. Всеки един от участниците заслужи награди и подаръци. Децата получиха подаръци от курортен комплекс „Албена“,  Победителите получиха ексклузивни корони, купи за момчетата и  специално изработени ленти, грамоти,  както и правото и отговорността да представят  България на международни фестивали, на които компанията е ексклузивен представител за България. Всеки си тръгна със спомен от незабравимата четиридневна приказка на брега на морето.

Най-големите награди Супер Гран При сред всички участници във Фестивала заслужиха:

- СТЕФАНИ СЛАВЧЕВА - ПЛЕВЕН

- ДОНИКА БАРАКОВА - САМОКОВ

- МАРГАРИТА КРУМОВА - ПЛЕВЕН

- ВИКТОРИЯ ЯНЕВА - СОФИЯ

- МИХАЕЛА ХРИСТОВА -ПЛЕВЕН

- ВИКТОР ВЕНЧЕВ - СОФИЯ

Програмата завърши с обща снимка за спомен на участниците от вълшебната приказка на брега на морето. Децата си тръгнаха с радост от новите запознанства и с обещание за нови срещи.

Като един миг отминаха конкурсните дни. И наистина не само красотата, но и добротата ще спаси света. Искрено вярваме, че децата /а и не само те/ станаха по-добри, по-умни, по-усмихнати

Желаем успешна подготовка и достойно представяне на децата, които ще отлетят за международните сцени в Русия, Турция, Доминикана, Филипини, Полша, Чехия, България и др.

Снимки –  Илиян Методиев Хайлайф

Арт компания „Нови звезди“

Фотоалбум от награждаването вижте тук - https://www.facebook.com/pg/NoviZvezdi/photos/?tab=album&album_id=2007503049319886