logotype
logotype
Кръстопът на музите
Кръстопът на музите 2016
Направления - Кръстопът на музите

МАРГАРИТА ХРАНОВА БЕ КОРОНЯСАНА ЗА КРАЛИЦА НА БЪЛГАРСКАТА ПОП МУЗИКА

Международният фестивал „Кръстопът на музите“ 2016 се проведе за дванадесета поредна година в края на месец октомври 2016 г. Организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1924“ – гр. София и Арт компания „Нови звезди“, а създател и директор на фестивала – Томи Йовчев.

Във Фестивала участваха 540 деца и младежи от 6 държави – Латвия, Македония, Грузия, Украйна, Израел и България. Те се състезаваха в направления „Вокал“ и „Танци“. Третото направление във фестивала – „Лирика“, се провежда отделно.

Дните на фестивала преминаха с атрактивна и запомняща се конкурсна програма и галаконцерт. И в двете направления участваха солови изпълнители, дуети и групи, разпределени във възрастови групи.

За повече информация, снимки и видео вижте статията.

 

Продължение...
 
Кръстопът на музите 2015
Направления - Кръстопът на музите

Единадесети Международен фестивал "Кръстопът на музите"

Участниците минаха на парад по централния софийски булевард "Витоша".

После заеха местата си в зала номер 11 на НДК. Бяха раздадени наградите на победителите.

Вижте снимки от гала концерта тук:

https://www.facebook.com/pg/muzite/photos/?tab=album&album_id=10153902016692203

 
Кръстопът на музите 2014
Направления - Кръстопът на музите

ДЕСЕТИ ЮБИЛЕЕН „КРЪСТОПЪТ НА МУЗИТЕ“ 2014

Фестивалът „Кръстопът на музите“ се провежда за десета поредна година и възниква по идея на Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий“ 1924. Той е създаден в чест на Деня на София и в годините е подкрепян от всички столични и национални културни институции.

Тази година фестивалът се провежда с подкрепата на Столична община район Красна поляна, Съюз на народните читалища в България и Съюз на българските писатели.

Организатори са Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий 1924” и Арт компания „Нови звезди“.

В началото фестивалът се провежда като ежегоден национален фестивал за градски фолклор. В последствие всяка година се разширява и обогатява. Тази година той придоби съвсем нов облик – запазихме традицията за градския фолклор и лириката и добавихме младежко направление за музика и вокал и танцово изкуство със състезателен характер.

Девизът на фестивала е - Съхрани традициите, стани звезда !

Гала концертът и награждаването се състоя в НДК зала номер 11. Преди това участниците преминаха по бул. "Витоша" в Парад на звездите водени от детския ансамбъл за народна музика от 144 СОУ - София. Те и откриха събитието.

Повече информация, снимки и филм от гала концерта можете да видите в статията.

 

Продължение...