logotype
logotype
Анталия 2014
Международни фестивали

 

 

 

Победи на международен фестивал в Анталия

 

Две малки момиченца и едно момче от Плевен развяха българския трибагреник в чест на победата си след едноседмична оспорвана борба на международния  фестивал за таланти „TV START” 2014.

От Анталия се завърнаха:

Цеца Сълева на 8 години спечели Голямата награда на фестивала "GOLD STAR WORLD" 2014 – супер гран при  за направление модели сред всички участници във фестивала. Тя получи  специална диплома, лента, корона, статуетка, подаръци. Директорите на фестивала я поканиха да бъде в ролята на водеща следващата година. Тя спечели и сребърен медал в направление таланти - хореография.

Анджели Ангелова на 7 години спечели титлата "LITTLE MODEL TV START WORLD" 2014 – ГРАН ПРИ - победителка във своята възрастова група.

Стоян Сълев на 16 години спечели титлата "MISTER JUNIOR TV START WORLD" 2014 - ГРАН ПРИ - победител в своята възрастова група. Той спечели и златен медал в направление таланти - хореография. Наградата му донесе българска народна ръченица, която журито високо оцени.

Трите деца са от Арт компания „Нови звезди“ – лицензиран представител на фестивала за България. Програмата беше трудна, а дните изпълнени с репетиции и събития.

На вечерта на дружбата нашата група се представи най-добре от всички. Поднесохме на организаторите вкусна българска погача, чубрица и мед, типично наши деликатеси като луканка и сирене. И разбира се красивите народни носии. Разказахме за историята на България, за нашите забележителности и изпяхме български песни. А накрая всички се включиха на българското хоро. Наистина залата стана малка за всички деца и техните родители от Русия, Индия, Казахстан, Украйна, Латвия, които научиха красивия български танц.

Всеки състезателен ден преминаваше под различни наименования. Ден на таланта, ден на модата, интервю с журито, финална вечер, Гала концерт.

В надпреварата за таланти Цеца се представи с испански танц и изпя „Оранжева песен“ и „Улетай туча“. Анджели представи латино танц, а Стоян – изигра мизийска ръченица. В публиката непрекъснато се развяваше българския флаг от малката и сплотена наша група.

На финалната вечер децата  се представиха в национални носии. Следващите дефилета бяха в униформата на фестивала, както и в бални и вечерни тоалети. В тура за официални тоалети Стоян Сълев беше облечен от фирма DESIZO MONNI.

В денят на награждаването и гала концертът българската група обра призовите места на фестивала с две победи в групите и голямата награда на фестивала. Децата получиха и специални покани за участие в друг международен фестивал. Гордеем се с тяхното отлично представяне!

А емоциите ? За тях не можем да ви разкажем. Децата бяха любимци на целия фестивал. Те станаха приятели с другите участници. Единствено българската група гордо развяваше нашия трибагреник навсякъде. И  пеехме с пълно гърло „Моя страна, моя България“…

И без да искаш се замисляш над такива въпроси като – защо докато политиците делят  нещо, което не притежават, то три талантливи българчета защитиха името на България на международен фестивал и победиха представителите на по-големи и по-богати страни.  Тези деца заслужават да се развиват и да продължават да славят името на Родината.

Благодарим на всички, които оказаха финансова подкрепа на децата – политически партии ГЕРБ и БСП, Найден Зеленогорски, Веселин Вълков, онлайн книжарница О Шипка, фирма DESIZO MONNI.

Арт компания „Нови звезди“ се гордее със своите деца и ще продължава да работи за тяхната изява и реализация.

Браво на Цеца ! Браво на Анджели ! Браво на Стоян!