logotype
logotype
Москва 2012
Международни фестивали

 

 

 

В петъчната вечер посрещачите на летище София аплодираха българските деца, които се завърнаха от Русия с медали, купи и много награди.

Децата представиха страната ни на международния фестивал „Гордостта на нациите“, който се проведе от 23 до 30 април в Москва, Русия.

Нашата група беше представена от Стефани Обадяру от София, Радина Пенкова от Бургас, Михаела Илиева от Гурково и Петър Тодоров от Русе.

 

Българските участници бяха специално подбрани от самите организатори, които прегледаха снимки и видео-материали на много деца от различни кътчета на страната ни.

За подбора изигра много важна роля талантът на всяко дете – в програмата на фестивала имаше две направления и кандидатите трябваше да отговарят на изискванията за всяко от тях.

Участниците в българската делегация се представиха отлично в дните на фестивалната програма. Тя беше в две основни направления – „Мода“ и „Таланти“.

Участниците във фестивала се запознаха с много деца от различни страни и намериха приятели, с които ще продължат да поддържат връзка и си обещаха отново да се срещат.

А всички в българската група през тази седмица станаха истински приятели и вече планират посещенията в градовете на своите нови приятели.

След всички емоции дойде и най-напрегнатият момент – награждаването. По време на раздаването на наградите стана ясен фактът, че българските участници са се представили перфектно.

Българската група завоюва всички най-престижни награди на фестивала. Ето и класирането на нашите деца:

Направлението за „Мода“ се състоеше от специален мастер-клас, репетиции и модни дефилета в Дома на Модата на Слава Зайцев.

Известният в цял свят руски дизайнер отвори своя дом и зали точно ден след като завърши руската седмица на модата, в която той чества 50 години от началото на професионалната си кариера и 30 години от откриването на Дома на модата.

Пред зоркия поглед на модни и други специалисти в журито участниците се представяха в различни номинации – фотомодел, спортен модел, супер модел и т.н., в зависимост от способностите, талантите и възрастта си.

Българските участници дефилираха по бански, спорно-елегантно и вечерно облекло и бяха оценени от журито с максимални оценки.

В направление „Талант“  участниците също се представяха в различни номинации. Тук категориите бяха за хореография, вокал, театър-мода, оригинален жанр и т.н.

Имаше впечатляващи изпълнения и сред тях попаднаха и тези на българските участници. Най-малката в групата – Радина, се представи с песен за Шехерезада, която се преплиташе с ориенталски танц.

Най-голямата – Михаела, зашемети публиката и журито с уникално изпълнение на „Излел е Дельо хайдутин“ и „Облаче ле бяло“.

Печелилият различни награди за вокал Петър изпя песента „Дива“ на Филип Киркоров (оригинал на Дана Интернешънъл). Единствената танцьорка в групата – Стефани Обадяру, с много емоция представи модерен танц на етно-музика, след което изпълнението й премина в хип-хоп (хореография на Светла Иванова).

Докато с нетърпение чакахме вечерта на Финала и Церемонията по награждаването, за българската делегация бе подготвена специална програма.

Така нашата група опозна Москва с автобусна обиколка, разходи се по Червения площад и центъра на града, посети Третяковската галерия с шедьоврите на руското изкуство, и с остана очарована от представлението в цирка на Юрий Никулин.

След всички емоции дойде и най-напрегнатият момент – награждаването. По време на раздаването на наградите стана ясен фактът, че българските участници са се представили перфектно. Българската група завоюва всички най-престижни награди на фестивала. Ето и класирането на нашите деца:

Радина Пенкова – златен медал в направление „Талант“, златен медал в направление „Мода“, лента и корона

Михаела Илиева – златен медал в направление „Талант“, златен медал в направление „Мода“-Фотомодел, златен медал в направление „Мода“-Супермодел, лента и корона

Стефани Обадяру – златен медал в направление „Талант“, златен медал в направление „Мода“, лента и корона; Гранд При в направление „Талант“ и специален трофей

Петър Тодоров – златен медал в направление „Талант“, златен медал в направление „Мода“, лента; Гранд При в направление „Талант“ и специален трофей

Фестивалът завърши с гала концерт. На него българската група имаше свое изпълнение, което взриви публиката. Нашето гласовито момче Петър Тодоров пееше „Над Пирин планина“, а участниците танцуваха в специално подготвени тоалети.

Включиха се и майките с развято българско знаме. В това време на видео-стена течеше филм за България. Това беше невероятно представяне и сълзите сами течаха от очите ни.

Благодарим на всички,които подпомогнаха пътуването на българската делегация.

Браво на Радина, Михаела, Стефани и Петър!

Очакваме вашите следващи покорени върхове!

 

 

Москва - Международен фестивал "Гордостта на Нациите" 2012
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image